Madspild


Hvert år smides der ca. 303.000 ton spiseligt mad ud i Danmark og det vil sige at danskerne smider 16 millioner kroner ud af vinduet årligt. Det er ekstremt meget mad og rigtig mange penge der bare går til spild. Prøv lige at tænk på hvor mange penge du kunne spare hvis du spiste flere rester? Ikke købte mad når skabet allerede var fyldt derhjemme? Ikke smed bananen ud, selvom der var en sort plet fra et stød?

Hvordan kan man forhindre madspild?


-    Gem maden og spis rester.
Hvorfor ikke gemme pastaen og spis den dagen efter til middags- eller aftensmad? Det er nemt, hurtigt og gratis at putte dem ned i en plastikbøtte og spise dem dagen efter.
Det meste af det mad man spiser kan altså fryses ned og proppes i køleskabet. Man sparer penge og det nemt.


-    Køb mindre mad.
Det der med ”køb 2 betal for 1” går ikke altid. Det kan godt være det er et godt tilbud og alt det der, men man køber hurtigt alt for meget mad, selvom man ikke har brug for det, og så står det bare hjemme i køleskabet. Køb først mad når du har brugt det du allerede har, ellers står det andet bare derhjemme og bliver dårligt.
Her vil det være en god ide at lave en huskeseddel.


-    Portionsanret.
Når man portionsanretter laver man ikke for meget mad, som man bagefter smider ud. 


-    Sorter i skabe, fryseren og køleskabet.
Stil de ældste ting forrest i skabene og i køleskabet, så har man en tendens til at bruge de ting først.


-    Et ”blåt mærke” gør ikke noget.
Frugter har det med at få pletter når de bliver stødt. Det betyder altså ikke at den er dårlig. Skær det sorte stykke fra og brug eventuelt frugten i en lækker kage, en frugtsalat eller en smoothie. 


-    Doner maden.
Hvis du har mad tilovers af god kvalitet du ved du ikke får spist, så doner det til et herberg eller et folkekøkken. Maden skal dog være i god og frisk. Du kan donere dit mad her


Ingen kommentarer:

Send en kommentar